NOVI PAZAR – Mujo Muković, potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je osnivač ministar Rasim Ljajić, podneo je danas ostavku na sve stranačke funkcije, kao i na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu.

Muković je Tanjugu rekao da odluku o ostavkama nije doneo na prečac, da je pokušavao mnogo toga da promeni, ali da mu to, nažalost, nije pošlo za rukom.

Upitan da li njegove ostavke znače i potpuni “raskid” sa bavljenjem politikom ili će se prikloniti nekoj od sandžačkih političkih opcija, on je rekao da o tome nije razmišljao, da nema dogovorene aranžmane sa bilo kim, da će se najpre “malo odmoriti.

Muković, međutim, nije isključio mogućnost da će se kasnije ponovo uključiti u politički život Sandžaka.

Inače, Muković je naveo da je ostavku na stranačke funkcije podneo zbog nedostatka minimuma političke odgovornosti i volje za promenama unutar stranke kako u smislu kadrova, tako i u pogledu politike stranke, čak ni posle katastrofalnog rezultata na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, juna prošle godine.

“Kao jedan od osnivača SDP, ne želim da učestvujem u daljem propadanju stranke koja se sa pozicije najjače sandžačke i bošnjačke partije svela na usku interesnu grupu sastavljenu od nesposobnog rukovodstva, koje je instalirano, nakon što je osnivač stranke Rasim Ljajić, formirao Socijaldemokratsku partije Srbije sa sedištem u Beogradu”, naveo je Muković.

Muković je kazao da je ostavku na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu Vlade Srbije podneo kao logičan potez nakon ostavke u stranci, ali i “zbog diskriminatorskog odnosa Vlade Srbije prema bošnjačkom narodu i sandžačkoj regiji”.

“Ne želim da budem jedan od onih koji će sprovoditi posebne programe za tobožnje ulaganje u Sandžak jer, umesto da je to stalna politika Vlade, ona te programe donosi kako bi prevaspitavala građane Sandžaka i gušila političke neistomišljenike”, naveo je Muković.

Inace Mukovic je do sada par puta napustao Ljajica a vise puta svojim izjavama i sam sebe demantovao.

PODSECANJE NA NEKE OD IZJAVA MUJA MUKOVICA:

Hodzic nesporazum Mukovića i odbora u Tutinu

Predsednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić izjavio je danas da se iz teksta ostavke dosadašnjeg potpredsednika stranke Muja Mukovića može zaključiti da postoji očigledan nesporazum između njega i odbora SDP u Tutinu.
“Mi smo u Tutinu napravili neke promene kako bi u ovoj opštini na sledećim izborima ostvarili bolje rezultate. Čini mi se da je tu nastao i glavni problem sa Mukovićem, a moguće je i to da je ovaj tekst ostavke sastavljen u kancelarijama neke druge stranke”, rekao je Hodžić.

On je istakao da u SDP nema nikakvih problema i da ta stranka funkcioniše normalno.

“Moguće da je Muković našao utočište negde na drugoj strani – to će veoma brzo videti. Žao mi je što se dešavaju ovakve stvari, ali možda je i ovo način da se isfiltrira ljudstvo i kadrovi i da svako ode tamo gde mu je i mesto”, rekao je Hodžić.

Dosadašnji potpredsednik SDP Mujo Muković podneo je danas ostavku na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu Srbije i na sve stranačke funkcije.

Dugogodišnji visoki funkcioner SDP Rasima Ljajića u saopštenju je naveo da je ostavku podneo zbog “nedostatka minimuma političke odgovornosti” i volje za promenama unutar stranke.

“Kao jedan od osnivača SDP, ne želim da učestvujem u daljem propadanju stranke koja se, nakon što je Rasim Ljajić formirao Socijaldemokratsku partiju Srbije sa sedištem u Beogradu, sa pozicije najjače sandžačke partije svela na usku interesnu grupu nesposobnog rukovodstva”, naveo je Muković u saopštenju.

Mukovićje objasnio da je njegova ostavka na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu logična posledica njegove ostavke u stranci, ali i “diskriminatorskog odnosa Vlade prema bosnjačkom narodu u sandžačkoj regiji”.

 

Advertisements