Upravni odbor Programa evropskog partnerstva sa opštinama PROGRES doneo je danas odluku na sednici u Prokuplju da podrži 40 projekata u južnoj i jugozapadnoj Srbiji kroz Fond za učešće građana, zašta će biti izdvojeno 334 hiljade evra.

Kako je za Regionalnu TV rekao predstavnik PROGRES-a Marko Vujačić iz Fonda za učešće građana novac će dobiti, pored ostalih, 7 projekata iz Novog Pazara, 4 iz Raške, po 2 iz Sjenice, Priboja i Prijepolja i po jedan iz Tutina i Nove Varoši.
On je istakao da je Novi Pazar dobio najviše projekata među 25 opština i gradova u južnoj i jugozapadnoj Srbiji. Međutim, nije želeo da precizira o kojim projektima je reč, dok se ne obaveste organizacije i institucije koje su konkurisale.
„Mogu reći da od 40 projekata 10 pruža podršku mladima, a dosta ih se bavi i pitanjima Roma i osoba sa invaliditetom“, objasnio je Vujačić.
Upravni odbor PROGRES-a razmatrao je danas na sednici u Prokuplju i rezultate rada u periodu od oktobra do kraja decembra 2010. godine.
PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija izdvaja 13,5 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.

Advertisements