Gostujući u emisiji “Svedok” na RTS-u, Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike rekao je da sa liderom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom sarađuje u Vladi zarad interesa naroda u Sandžaku ali da neće sarđivati na lokalnom nivou.


”O odnosima sa Ugljaninom i mogu li SDA i SDPS da nastupe zajedno na lokalnom nivou, ministar je odgovorio da sigurno neće nastupiti zajedno, ali da će biti saradnje, u interesu ljudi, siromašnih u Sandžaku, jer Novi Pazar je treći po nezaposlenosti, i to su teme saradnje na republičkom nivou”, objavljeno je na sajtu RTS-a.

O tome da je trenutno u nekoj vrsti sukoba sa muftijom Zukorlićem, rekao je da je ideja autonomije Sandžaka za sve koji tamo žive štetna, da se stvara jedna slika trusnog područja, vlada je donela odluku da Novi Pazar sa još četiri grada ima najveće subvencije za nova radna mjesta, ali do danas se niko nije javio, mnogi turski investitori su dolazili i prolazili. Niko neće da ulaže u politički trusna područja, a takva se slika stvara.

Što se tiče eventualne mogućnosti da ponovljeni izbori za Nacionalni savjet Bošnjaka zaoštre političku klimu u Sandžaku, Ljajić je rekao su odnosi već dovoljno komplikovani, da treba reagovati mudro i hladne glave, dovesti investitore, i otvoriti ljudima u jednom od najsiromašnijih regiona perspektivu.

video mozete pogledati ovde:

Advertisements