NOVI PAZAR – Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, koji predvodi Sulejman Ugljanin, smatra da Bošnjaci moraju formirati jedinstveno Bošnjačko nacionalno veće, a potom i jedinstvenu listu Bošnjaka za naredne parlamentarne izbore.

“Na taj način ostvarićemo mogućnost da dobijemo pet mandata u Skupštini Srbije. Osvajanjem pet mandata u parlamentu Bošnjaci će postati aktivan i afirmativan faktor na političkoj sceni Srbije i sa mnogo većim kapacitetima raditi na poboljšanju života u sandžačkim gradovima, unapređenju kolektivnih i individualnih prava Bošnjaka, razvoju ekonomije i izgradnji infrastrukture”, dodaje se u saopštenju SDA.

Glavni odbor SDA je pozdravio i pozitivnim ocenio zaključak Vlade Srbije, kojim se daje prioritet izgradnji Regionalne razvojne zone u Tutinu i otvara odeljenje Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru.

Potvrđen je stav SDA Sandžaka o učvršćivanju i uspostavljanju jače saradnje između Srbije i Turske, kao i učvršćivanju veza sa Bosnom i Hercegovinom.

 

 

 

Advertisements